Çok Okunan
11 yorum Özet
Yazı Özeti Bu yazımda tecrübe ettiğim iki farklı hosting firmasıyla olan deneyimimden bahsediyorum.

Bir Hosting Serüveni: İsimTescil'den Hostinger'e

İnternetle ilgili ilk uğraşılarım belirli kod örnekleri üzerinde kurcalayarak kendime has şeyler yaratmamla olmuştu. İşin hem görsel hem de fonksiyonel tarafını ele alan bu mantık bütünlüğündeki oluşumlar her yazılım meraklısının da bildiği gibi HTML, CSS ve Javascript'i esas alıyordu. Tabi bu kadar geçmişten başlamak mantıklı değil, bugünkü konumuz biraz daha yakın döneme hitap ediyor.

İlk internet sitemi Fenerbahçe şarkılarının dinlenip indirilebildiği bir yapıda ve hatırladığım kadarıyla da Weebly platformunu kullanarak oluşturmuştum. O dönemde tabi ücretsiz ne varsa sömürüyorduk ve aslında gayet de iyi bir siteydi. Pratikti. Daha çok widget ağırlıklıydı ve detaylı kodlama bilmeden bile ortaya bir şeyler çıkarmak mümkündü. Aynı dönemlerde Google Sites üzerinde de birtakım işler yaptım. Amaç sadece meraktan bir şeyler ortaya koymaktı. Hatta onun bağlantısını da buldum.

Bu küçük yaştaki heves o haliyle kalmadı tabi. 2013 yılında ilk kez bir hosting satın aldım ve kendi alanımda bir şeyler oluşturmaya başladım. O dönemde hostinglerle yaptığım araştırmalarda önüme çıkan ve önerilen firma İsimTescil'di. Yani paylaşımlı hostinglerle ilk kez o dönemde tanışmıştım.

İsimTescil serüveni

İsimTescil'de aldığım hostinge hedeflediğim çalışma için bir domain satın alıp bağladım. Bu çalışma şimdilerde de aktif olan Podoloji Türkiye'ydi ve defalarca üzerinde güncellemeler yaptım. Kendimi denedim, öğrendiklerimle kendi kodlarımı oluşturdum. Kendinize özgü depolamanızla çalışmak sizi biraz daha özgür hissettiriyor. Bu, internette kişisel bir bilgisayar kullanmak gibi. Kısıtlamalarınız yok (sözde). Birçok web tabanlı kodlama dilini de bu çalışmayı şekillendirirken öğrendim. Zaman içinde de çalışmayı olması gereken en ideal yapısına büründürdüm.

İsimTescil sistemlerinde şöyle bir durum var. Başta Windows tabanlı bir hosting yapısında Plesk Panel kullandım. Fakat çalışmamın Wordpress tabanlı olmasıyla uyum ve performans sorunları yaşadığım için Linux tabanlı sisteme geçiş yaptım. Bu geçişi hem firma yetkililerinin kendileri öneriyordu hem de benim internet üzerinde yaptığım araştırmalar bunun daha sağlıklı olacağını yazıyordu. Geçiş işlemlerini İsimTescil sağlıyor ve öncesinde yedek almanız gerekiyor. Sevmediğim bir durum şu, normalde erişebileceğiminiz bazı panel özellikleri İsimTescil kontrolündeki sunucu tarafından kısıtlanıyor. Örneğin gelişmiş PHP ayarları, sunucu yükleme limiti ayarları, konsol ekranları vb. Bu durum elbette sadece İsimTescil'e özgü değil. Paylaşımlı hosting satıcılarının birçoğu bunu hedef alıyor. Zaten bu hostingleri tercih ederken de bunları göz önüne alıyorsunuz. Ama bazen gıcık olabiliyor. En ufak bir işinizde denk geldiğiniz bir kısıtlama sorununu geçici olarak destek hattıyla çözmeye çalışıyorsunuz. Bu biraz vakit kaybı.

İsimTescil'le geçen ilk 5 yıl sorunsuzdu ya da diğer hostinglerde deneyim sahibi olmadığım için bana öyle geliyordu. Sonuç itibariyle bir zarar görmediğim sürece çalışmalarımı korumaya devam ettim. İsimTescil alt yapısında sürekli paketlerim bittikçe yıllık uzatma seçeneklerini kullandım. Sonuçta aktif olan ve iş gören çalışmalarım vardı ve rahatsız olduğum çok ciddi bir nokta yoktu. Sıklıkla yaşadığım erişim ve sunucu sorunlarımı da o zamanki tecrübemle 'normal' sandım.

İsimTescil'de 9'uncu yılım

İsimTescil'in müşterilerine üyelik sürelerini baz alarak verdiği bazı unvanlar var. Bu unvanlar sadece göstermelik, yani temelde size gösterişten başka bir şey kazandırmıyor. 9'uncu yılımda bu unvanların en üstündekine çoktan sahip olmuştum. Ama durumlar bundan sonra biraz farklılaştı. Firma kaba tabirle bana olan hizmetinde 'yamuk' yapmaya başladı. Üstelik çalışmalarım aynı şekilde ve yoğunlukta kullanılıyor olmasına rağmen. Nasıl mı? Anlatayım.

2021 yılı içerisinde aileme ait bir işletme için bir internet sitesine ihtiyaç duydum. Tabi deneyimlerim İsimTescil'de olduğu için yine burada kurmaya karar verdim. Bir hosting almadım, çünkü hali hazırla elimde diğer projeler için olan hostingimin 5 siteye kadar desteği vardı. Yani aslında ben 2. sitemi bu alanı kullanarak açmayı hedefliyordum. Tek hosting, 2 domain şeklinde. Nitekim bu planladığımı da gayet sağlıklı şekilde kurdum. Themeforest'tan aldığım lisanslı temamı hızlıca kurdum ve içini düzenlemeye başladım.

Sadece 1 hafta sonra, henüz 2. sitemin içeriğini bile tam olarak doldurmamışken siteye girmeye çalıştığımda bir uyarı aldım. Uyarı ekranıyla ilk kez karşılaştım ve hesabın askıya alındığı gördüm. Başta bunun geçici olduğunu düşündüm ve biraz bekledim. Fakat saatler geçmesine rağmen o hata ekranı hiç gitmedi. Siteye erişimim hiç olmadı. cPanel üzerinden kontrol etmeye kalktığımda da durum aynıydı. Ben de 30 dakika içerisinde cevap garantisi veren destek ekibine yazdım. İşin komik yanı da zaten burada başlıyor. Benimle paylaşılanlar tam tamına şöyleydi.

Sayın Müşterimiz, Paylaşımlı kaynaklarla yönetilmekte olan Web Hosting paketiniz üzerinde, sistem tarafından olağan dışı kaynak tüketimi tespit edilmesi sebebiyle projeniz otomatik olarak askıya alınmıştır.Aşırı kaynak tüketimleri aynı kaynağı kullanan tüm müşterilerimizi etkilediğinden, askıya alma işlemi sizinle birlikte aynı altyapıyı kullanan diğer web hosting müşterilerimizin eşit şartlarda hizmet devamlılığını sağlamak ve web sitelerinin bir başka projenin yoğun kaynak tüketimi sebebiyle kesintiye uğramasını engellemek amacı ile uygulanmaktadır.Aşırı kaynak kullanımı aşağıdaki nedenlerden biri veya birkaçı sebebiyle gerçekleşmiş olabilir:Veri tabanına (SQL) yönelen aşırı sorgu yükü neticesinde oluşan CPU (işlemci) tüketimiCMS (wordpress / joomla / opencart gibi..) üzerine kurulu eklentiler neticesinde oluşan CPU – RAM yükleri (sayaç eklentileri / reklam eklentileri / SQL yükü taşıyan diğer eklentiler…)Dış kaynaklardan alınan veya gönderilen veri yoğunluğu - (Web sitenize yönelik saldırılar da bu kapsamda değerlendirilebilir)Artan ziyaretçi sayısıNe yapabilirim?Eğer yeterli teknik bilgiye sahipseniz, MySQL ya da MsSQL üzerinde projenizin oluşturduğu sorgu yüklerini azaltmayı deneyebilirsiniz. Projeniz hazır bir CMS çözümü (wordpress gibi) kullanıyorsa, kaynak tüketimine sebep olan eklentilerinizi kaldırın ya da durdurun.Bu aksiyonları herhangi bir sebeple alamıyor ya da artan ziyaretçi trafiğini / yeni eklediğiniz ve SQL yükü olan özellikleri taşıyacak paylaşımsız bir yapıya ihtiyacınız varsa bağımsız kaynak planlaması yapabileceğiniz Cloud VDS Paketlerimize göz atmanızı öneririz.Daha fazla desteğe ihtiyacınız varsa ya da bu durumun bir hata olduğunu düşünüyorsanız lütfen bizimle destek@isimtescil.net adresi üzerinden iletişime geçin.İyi çalışmalar dilerim, Veysel T. | Hosting Destek Yetkilisi

Bu garip duruma anlam veremeyerek şunu demiştim:

Yani şu anki durum kendiliğinden düzelir mi? Beklesem?

Tabi gelen efsane cevap:

Merhaba, Maalesef beklemeniz durumunda bir aksiyon alınmayacaktır. Hosting paketlerinde veri sınırı aşmanıza istinaden web siteniz durdurulmuştur. Bu aksiyonları herhangi bir sebeple alamıyor ya da artan ziyaretçi trafiğini / yeni eklediğiniz ve SQL yükü olan özellikleri taşıyacak paylaşımsız bir yapıya ihtiyacınız varsa bağımsız kaynak planlaması yapabileceğiniz Cloud VDS Paketlerimize göz atmanızı öneririz.https://www.isimtescil.net/sunucu/en-ucuz-cloud-sunucular.aspx linkinden işlem yapabilirsiniz.İyi çalışmalar dilerim,Hasan T. | Hosting Destek Uzmanı.

Yani benim anladığım henüz ziyaretçisi bile olmayan, içerisinde 4 sayfa ve 1 blog yazısı barındıran, toplamda 5'i geçmeyen eklentisi bulunan yeni sitem İsimTescil tarafında belirlenen paylaşımlı hosting sınırını geçmiş ve askıya alınmış. Daha komik tarafı bu askıya alma işleminin kalıcı olması. Nasıl yani? Ben sitemin yedeğini bile alamayacak mıyım? Çünkü veritabanı ya da panellere de erişimim yoktu. Askıya alma işleminin yersiz olduğunu paylaşıp siteyi aktif etmelerini söylediğimde hep aynı cevabı aldım: "Hesabınızı VDS sunuculara yükseltin.". Yani ısrarla yüksek pakete geçmeye zorluyorlardı ve 9 yıllık müşterilerinin olmanızın da hiçbir önemi yok gözlerinde. Uzun uzun ticketler ve telefon görüşmeleri sonunda sitemi askıdan alınmasından kurtaramadım. Ben de firma değişikliği yapacağımı bildirerek yedek almam gerektiğini söyledim ve şunu yazdım:

Veri sınırını nasıl aşabilirim? 04.11.2021 tarihinde aldığım domain (lewisayak.com) henüz 1 ayını bile doldurmadan sizin tarafınızda veri sınırını mı aşıyor? Üstelik sitenin reklamını bile yapmadım, ziyaretçisi bile yok. Sadece ben girip sayfaları oluşturuyorum. Şu anda sitenin dizinine bile girip yedek alamıyorum. Askıya alma işlemini ya geri alan ya da bana sitemin yedeği verin. Firma değiştireceğim.

Geçici bir süre erişim açtılar ve ben tüm yedeğimi aldım. İsimTescil'le olan tüm serüvenim kara bir lekeyle son buldu.

Hostinger'le tanışmam

Daha önce de defalarca yaptığım şekilde en iyi hostingler üzerinde araştırmalarıma tekrar göz gezdirdim. Listelerde hep bilindik olan birçok firmanın detaylı incelemelerine yer veriliyordu. Bunlar karar verme konusunda yararlıydı fakat kötü bir deneyim yaşadığım İsimTescil bile bu listelerinin ilk 5'indeydi hep. Dolayısıyla bunlara güvenimi kaybettim ve biraz da risk alarak global firmalara yöneldim. Bu konuda da gözüme en çok çarpan Hostinger'di.

Daha önce İsimTescil'den aldığım yedeğimi Hostinger'in çok daha hesaplı bir hosting paketine taşıdım. Hesaplı diyorum çünkü İsimTescil'e 1 yıl için ödediğim rakamın %25 daha fazlasını ödeyerek 4 yıllık bir paket aldım. Üstelik SSL, domain ve diğer özellikler de pakete dahil. Bu özelliklerin İsimTescil'de ayrı ücretlendirildiğini düşünürsek çok fazla kârdaydım. İsimTescil'de şimdilik sadece domainimi bıraktım.

Hostinger'in Wordpress uyumlu paketi cPanel alt yapısını kendi Hostinger Panel üzerinden yönetmenize olanak tanıyor. Başta karmaşık görünse de bu panel beklediğimin aksine çok kullanışlı. İsimTescil'de ticket ile saatler sonra çözdüğüm ayarlarımı burada kendim yönetiyordum. Özelleştirmek istediklerim konusunda paylaşımlı bir hostinge göre oldukça özgürdüm. Global olsa da Türkçe arayüzün olması da bir artı tabi. Peki sitemin Hostinger'ki performansı nasıldı?

Hostinger'deki uçuş

Sitemi eli yüzü düzgün bir kıvama getirdiğimde şaşkınlıkla kalakaldığım şeyleri gözlemler oldum. Aynı yapıdaki sitem İsimTescil'dekine göre inanılmaz hızlıydı. Örneğin İsimTescil'de bir Elementor sayfasını açıp düzenlemek ve kaydetmek saniyelerimi/dakikalarımı alıyordu. Hostinger'de ise bunlar bilgisayarınızda bir klasör açıp kapatmak kadar seri. İşlerimi çok hızlı ve çok rahat şekilde ilerletebiliyordum. Birkaç Premium eklenti satın aldım ve evet, kusursuz fonksiyonelliği olan bir sitem vardı. Karmaşık hatalar almıyordum, alt yapı çalışmalarımla çok uyumlu çalışıyordu.

WordPress'in site durumunu analiz ettiği bir sayfası bulunuyor. Bu sayfa "Site Sağlığı" şeklinde isimlendirilmiş. İsimTescil'de bu kısımda sürekli hatalar alıyordum. Hepsine kafa yorsam da 1-2 tanesi hep kalıyordu ve bu tüm WordPress çalışmalarımda böyleydi. Yani İsimTescil'in WordPress konusunda uyum sorunu olduğu muhakkaktı ya da en azından benim kullandığım pakette öyle. Hostinger'de aynı sayfayı kontrol ettiğimde hiçbir hata yoktu. Siteyi taşıdığımdan bu yana 6 aya yakın oldu. Halen daha yok. Bu da Hostinger'in çok doğru bir tercih olduğunu gösteriyor.

Sonuç

Bir iş için risk almak, denemek ve deneyimlemek oldukça önemli. Farklı alt yapıları kullanarak çalışmaları farklı pencerelerden değerlendirmek insana tecrübe katıyor. 9 yıl İsimTescil'e bağlı kaldığımda sık sık sunucu hataları, erişim sorunları almama rağmen hiç vazgeçmemiştim. Bu fanatiklik şimdilerce bana 'enayi' olduğumu hissettiriyor. Elbette milli olmasının artıları var; fakat firmanın vizyonu o eski İsimTescil olmaktan artık çok uzaklaşmış durumda. İşinin hakkını verenlerle yola devam etmek en iyisi. Bence siz de risk alın.

A Hosting Adventure: From IsimTescil to Hostinger

My first endeavours with the Internet were to create my own unique things by tinkering with certain code samples. As every software enthusiast knows, these logical formations that addressed both the visual and functional side of the business were based on HTML, CSS and Javascript. Of course, it doesn't make sense to start from so far back, today's topic is a little more recent.

I created my first website with a structure where Fenerbahçe songs could be listened and downloaded, and as far as I remember, using the Weebly platform. At that time, of course, we were exploiting whatever was free and it was actually a very good site. It was practical. It was more widget-oriented and it was possible to create something even without knowing detailed coding. In the same period, I also did some work on Google Sites. The aim was to create something just out of curiosity. I even found its link.

Of course, this enthusiasm at a young age did not remain as it was. In 2013, I bought a hosting for the first time and started to create something in my own domain. At that time, the company that came in front of me and recommended in my researches with hosting was IsimTescil. In other words, that was the first time I met shared hosting.

IsimTescil journey

I bought a domain for my targeted work and connected it to the hosting I bought at IsimTescil. This work was Podoloji Turkiye, which is also active now, and I made updates on it many times. I tried myself, I created my own codes with what I learned. Working with your own storage makes you feel a little more free. It's like using a personal computer on the internet. You have no restrictions (supposedly). I learnt many web-based coding languages while shaping this work. Over time, I have shaped the work into the ideal structure it should be.

There is a situation like this in NameTescil systems. I initially used Plesk Panel in a Windows-based hosting structure. However, I switched to a Linux-based system because I had compatibility and performance problems with my work being Wordpress-based. Both the company officials themselves recommended this transition and my research on the internet wrote that it would be healthier. NameTescil provides the transition process and you need to take a backup beforehand. One thing I don't like is that some panel features that you can normally access are restricted by the server under the control of İsimTescil. For example, advanced PHP settings, server load limit settings, console screens, etc. This is of course not unique to İsimTescil. Many shared hosting vendors are targeting this. You already take these into consideration when choosing these hosting. But sometimes it can be annoying. You are temporarily trying to solve a restriction problem you encounter in your smallest business with the support line. This is a waste of time.

The first 5 years with IsimTescil were smooth, or so it seemed to me because I had no experience in other hosting. As a result, I continued to protect my work as long as I did not suffer any damage. In the infrastructure of IsimTescil, I always used the annual extension options as my packages ran out. As a result, I had active and working works and there was no very serious point that I was uncomfortable with. I thought my frequent access and server problems were 'normal' with my experience at that time.

My 9th year at IsimTescil

There are some titles that İsimTescil gives to its customers based on their membership period. These titles are just for show, so basically they don't earn you anything but vanity. In my 9th year, I already had the highest of these titles. But things have been a little different since then. To put it crudely, the company started to be 'crooked' in its service to me. Moreover, even though my work is being used in the same way and intensity. How? Let me explain.

In 2021, I needed a website for a business belonging to my family. Of course, since my experience was in IsimTescil, I decided to set it up here again. I did not buy a hosting, because my hosting for other projects already had support for up to 5 sites. So I was actually aiming to open my 2nd site using this area. Single hosting, 2 domains. As a matter of fact, I set up this plan in a very healthy way. I quickly installed my licensed theme from Themeforest and started to edit it.

Just 1 week later, when I tried to enter the site when I hadn't even fully filled in the content of my 2nd site yet, I received a warning. I encountered the warning screen for the first time and saw that the account was suspended. At first I thought it was temporary and waited a bit. But hours later, that error screen never went away. I never had access to the site. When I tried to check through cPanel, the situation was the same. So I wrote to the support team, which guarantees a response within 30 minutes. The funny part of the job starts here. What was shared with me was exactly as follows.

Dear Customer, Your project has been automatically suspended due to the detection of unusual resource consumption by the system on your Web Hosting package, which is managed with shared resources. Since excessive resource consumption affects all our customers using the same resource, the suspension process is applied to ensure the continuity of service on equal terms for our other web hosting customers using the same infrastructure with you and to prevent websites from being interrupted due to intensive resource consumption of another project. Excessive resource usage may have occurred due to one or more of the following reasons:CPU (processor) consumption as a result of excessive query load directed to the database (SQL)CMS (such as wordpress / joomla / opencart. CPU - RAM loads as a result of plugins installed on the CMS (wordpress / joomla / opencart, etc.) (counter plugins / advertising plugins / other plugins with SQL load...)Data density received or sent from external sources - (Attacks on your website can also be considered in this context)Increased number of visitorsWhat can I do? If you have sufficient technical knowledge, you can try to reduce the query loads generated by your project on MySQL or MsSQL. If your project uses a ready-made CMS solution (such as wordpress), remove or stop your plugins that cause resource consumption.If you cannot take these actions for any reason or if you need an unshared structure that will carry increased visitor traffic / features that you have just added and SQL load, we recommend that you take a look at our Cloud VDS Packages where you can make independent resource planning.If you need more support or if you think this situation is a mistake, please contact us at destek@isimtescil.net.Good work, Veysel T. | Hosting Support Officer

Unable to understand this strange situation, I said:

So the current situation will resolve itself? If I wait?

Of course, the legendary answer:

Hello, Unfortunately, no action will be taken if you wait. Your website has been stopped due to exceeding the data limit in hosting packages. If you cannot take these actions for any reason or if you need an unshared structure that will carry increased visitor traffic / features that you have just added and SQL load, we recommend that you take a look at our Cloud VDS Packages where you can plan independent resources.https://www.isimtescil.net/sunucu/en-ucuz-cloud-sunucular.aspx You can make transactions from the link.I wish you good work,Hasan T. | Hosting Support Specialist.

In other words, my new site, which does not even have visitors yet, contains 4 pages and 1 blog post, with a total of not more than 5 plugins, has exceeded the shared hosting limit set by IsimTescil and has been suspended. The funnier part is that this suspension is permanent. What do you mean? I can't even make a backup of my site because I didn't have access to the database or panels. When I shared that the suspension was unwarranted and told them to activate the site, I always got the same answer: "Upgrade your account to VDS servers". In other words, they were insistently forcing you to switch to a high package, and it doesn't matter if you've been their customer for 9 years. At the end of long tickets and phone calls, I could not save my site from being suspended. I said that I had to take a backup by informing that I would change the company and I wrote the following:

How can I exceed the data limit? Does the domain I bought on 04.11.2021 (lewisayak.com) exceed the data limit on your side before it has even completed 1 month? Moreover, I did not even advertise the site, it does not even have visitors. I only enter and create pages. I can't even enter the directory of the site and take a backup right now. Either undo the suspension or give me a backup of my site. I will change companies.

They opened access temporarily and I took all my backups. My whole adventure with IsimTescil ended with a black stain.

My introduction to Hostinger

As I have done many times before, I took another look at my research on the best hosting. The lists always included detailed reviews of many well-known companies. These were useful in making decisions, but even İsimTescil, where I had a bad experience, was always in the top 5 of these lists. Therefore, I lost confidence in them and turned to global companies by taking a little risk. In this regard, Hostinger was the one that caught my eye the most.

I moved my backup, which I had previously taken from İsimTescil, to a much more affordable hosting package of Hostinger. I say affordable because I bought a 4-year package by paying 25% more than the amount I paid to İsimTescil for 1 year. Moreover, SSL, domain and other features are included in the package. Considering that these features were charged separately in İsimTescil, I was very profitable. I left only my domain in İsimTescil for now.

Hostinger's Wordpress compatible package allows you to manage the cPanel infrastructure through its own Hostinger Panel. Although it seems complicated at first, this panel is very useful contrary to what I expected. I was managing my settings here myself, which I solved after hours with a ticket at İsimTescil. I was quite free compared to a shared hosting about what I wanted to customise. Although it is global, having a Turkish interface is also a plus. So how was the performance of my site on Hostinger?

Flight on Hostinger

When I got my site in good shape, I started to observe things that I was surprised. My site with the same structure was incredibly fast compared to the one in NameTescil. For example, it took me seconds/minutes to open, edit and save an Elementor page in İsimTescil. With Hostinger, it's as fast as opening and closing a folder on your computer. I was able to move things along very quickly and very easily. I bought a few premium add-ons and yes, I had a perfectly functional site. I wasn't getting any complex errors, it worked very well with my infrastructure.

WordPress has a page where it analyses the site status. This page is called "Site Health". I was constantly getting errors in this section in İsimTescil. Even if I thought about all of them, 1-2 of them always remained, and this was the case in all my WordPress work. In other words, it was certain that İsimTescil had a compatibility problem with WordPress, or at least in the package I was using. When I checked the same page on Hostinger, there was no error. It has been close to 6 months since I moved the site. Still no more. This shows that Hostinger is a very good choice.

Conclusion

It is very important to take risks, try and experience for a business. Using different infrastructures and evaluating the work from different windows adds experience to people. When I stayed with İsimTescil for 9 years, I never gave up despite frequent server errors and access problems. This fanaticism nowadays makes me feel that I am a 'sucker'. Of course, being national has its advantages; but the vision of the company is far away from being the old İsimTescil. It is best to continue with those who do their job right. I think you should take a risk too.

Yorumlar aktif! Yorumlarınızda anlaşılır bir dil kullanmaya özen gösterin. İlk yorumlarınız onaya düşeceğinden hemen yayınlanmayabilir.

11 yorum

  1. Bu sayede tecrübenin yaşı ve yılının olmadığını anladık. Ne olursa olsun her daim sürekli çalıştığınız firmalar isimler markalar büyük işletmelere takılmamak lazım ufakta olsa yeni açılmışta olsa başka firmalara da şans vermek onlardan da deneyim kazanmanın gerektiğini anlıyoruz. Bu biraz şey gibi sürekli bir markaya fanatiklik beslemek gibi kötü yanlarını bile iyi düşünerek kendimizi avutmak gibi. Ne olursa olsun isim ve markaya takılmamak lazım. En iyi marka işini en iyi yapan demek değildir. Go home isimtescil!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle sayın Başkanım. 😁 Böyle olunca bakan körlerden oluyoruz, fark etmiyoruz ya da kabullenmiyoruz.

      Sil
  2. isim tescil hiç kullanmadım ama turhost da gayet guzel

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Turhost için de ufak çaplı deneyimlerim oldu. Özellikle fiyat konusunda o da oldukça mâkul. Ama bana göre performans ve sunulan özellikler olarak Hostinger'in yine de altında. 😇

      Sil
  3. hostingeri uzun zamandır kullanıyorum sen karar vermek iiçn geç kalmışsın 😂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz öyle oldu. Aslında sebebi İsimTescil'de çalışmaların çok fazla aksaklığa uğramamasıydı. Ta ki askıya alma saçmalığı olana kadar. Çalışmalar sıkıntı yaşamadıkça insan alternatiflere ihtiyaç duymuyordu. Şimdi fark ediyorum ki sıkıntı yaşanmasa da araştırmalar hep yapılmalı. 😊

      Sil
  4. İsim Tescili bitiren bir yazı 😂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sadece bir kıyaslama ve tatlı tatlı eleştiri diyelim. 😁

      Sil