Yorum yok

Kişisel sitemi tekrar oluşturdum!

Merhaba! İnternetle ilgili bir kaç kodlama mantığını kavradığımda hayata geçirdiğim ilk çalışmam kendi web sitem olmuştu. Hatta birden fazla ve sıklıkla tasarım değişikliğine uğrayan, yerinde durmayan haylaz bir siteydi. İlk sitemi Blogger temelinde oluşturmuştum; çünkü Blogger, dönemin en popüler ücretsiz yer sağlayıcılarındandı ve aynı dönemde birçok kesim tarafından sıkça tercih ediliyordu.

Aradan uzun bir süre geçtikten sonra ve farklı kodlama dillerini de kavramamla birlikte daha fonksiyonel bir site ve biraz da merakımla WordPress kullanmaya karar vermiştim. Blogger'a ait tüm içeriklerimi taşımıştım. Bu, her iki platformu da deneyimlememi sağlamıştı. Özellikle WordPress'le olan serüvenim bana domain ve hosting konular büyük tecrübeler kattı.

Gün geçti ve bugün Wordpress'in yarattığı rahatsız edici fonksiyonellikten ve her işi eklentilerle pratik bir şekilde yürütmekten son derece sıkıldığımı fark ettim. Elbette işin yine kodlama alanında özgürlüğüm olsa da WordPress hedeflediklerime nazaran biraz fazlaydı. Sanırım bütünüyle HTML'in içinde özgür kalmayı özlemiştim. Dolayısıyla bugün tekrar Blogger sistemine geri dönüş yaptım.


Neyi hedefliyorum?

Size göre yeni, ama bana göre çoktandır olan sitemin içeriğinde belli konuları barındırmayı hedefliyorum. İnternet ortamının o kadar gelişmiş olmasına rağmen halen daha zaman zaman yaşadığım teknolojik ve dijital sorunların çözümünü bulamıyor olmam biraz komik. Özellikle bazı konularda yerel kaynaklar çokça zayıf. Bu mantıktan hareketle deneyimlediğim bu sorunlar ve çözümleriyle ilgili özgün içeriklere yer vermeyi hedefliyorum. Tabi biraz tasarım biraz da eleştirilerim eşliğinde.

İşi biraz özetlemek gerekirse bu sitede hedeflediklerim şunlar:

  • Rehber: Sorunların ve çözümlerin yer aldığı özgün içerikler.
  • Tasarım İlgi çekici ve pratik tasarım tüyoları.
  • Eleştiri: Güncel konuların didiklendiği yazılar.
  • Portföy: Yer yer oluşturduğum proje paylaşımları.
  • Duyuru: Çalışmalarımla ilgili genel duyurular.

Bu kez hedeflediğim sürekli oradan oraya zıplamak değil. İyi ya da kötü edindiğim tecrübeleri kullanmanın zamanı geldi.

Bir başka yazımda görüşmek üzere,
Hoşça kalın! 👋

Yorumlar aktif! Yorumlarınızda anlaşılır bir dil kullanmaya özen gösterin. İlk yorumlarınız onaya düşeceğinden hemen yayınlanmayabilir.

Yorum Gönder